Waumans & Victoria

Groot internationaal literair variété spektakel

Kun je op een toegankelijke manier over literatuur praten en schrijvers ten tonele voeren zonder dat het plat en oppervlakkig wordt, of saai en elitair? Waumans en Victoria wel. Dit literair spektakel is een prikkelend programma met snelinterviews, voordrachten, kutrecensies, publieksparticipatie, quizzes, livemuziek en meer.

In het Groot Internationaal Literair Variété Spektakel zijn schrijvers en presentatoren Rob Waumans en Ivo Victoria niet van een gezellig praatje over het nieuwste boek, maar gaan zij op zoek naar het verhaal áchter de schrijver. In een intieme setting wordt de schrijver uit zijn of haar comfortzone gehaald en wordt blootgelegd wat elders niet ter sprake komt: Heeft hij verborgen talenten of onverwachte hobby’s? Wat lag er aan de basis van zijn nieuwste boek? Wat drijft hem voort in zijn schrijverschap? Hoe gaat hij om met kritiek of (gebrek aan) succes?

Ondersteund door hun one-woman-showband Milena Haverkamp presenteren Waumans en Victoria een intieme, literair verantwoorde show die is opgebouwd uit verschillende tot de verbeelding sprekende rubrieken die elk een eigen invalshoek hebben. Uiteenlopende gasten – van jong talent tot gevestigde naam – worden aan de tand gevoeld over hun schrijverschap in een setting die even diepgaand als toegankelijk is. De vaste rubrieken, zoals de Kutrecensie en het Extravaganzenbord zorgen voor een afwisselend en vermakelijk geheel, en kijk niet vreemd op als er boeken worden weggegeven in een bliksemsnelle quiz.

Iedere show is opgebouwd uit een aantal vaste elementen: een grote naam, een kutrecensie, een muzikale gast (die gevraagd wordt naar zijn of haar favoriete boek), columns van de presentatoren zelf, jong performancetalent, een filmische rubriek (De handen van…), en daarnaast wordt de line-up aangevuld op basis van de actualiteit (dit kan zowel fictie als non-fictie zijn). Eerder waren o.m. te gast: Herman Koch, Thomas Verbogt, P.F. Thomése, Janne Schra, Marnix Peeters, Case Mayfield, Andy Fierens, Saskia de Coster, Joris van Casteren, Nyk de Vries, Griet Op de Beek en Lucky Fonz III.

Rob Waumans debuteerde begin 2011 met de roman Als je de stad binnenrijdt, die goed werd ontvangen en genomineerd voor de Academica Debutantenprijs. Najaar 2013 verscheen zijn tweede roman, De nacht van Lolita.
Ivo Victoria debuteerde in 2009 met Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor mintwaalfjarigen won (en dat het me spijt). Zijn tweede roman, Gelukkig zijn we machteloos, verscheen in oktober 2011 en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Zijn nieuwe roman, Dieven van vuur, verschijnt in het voorjaar van 2014.
Milena Haverkamp is actrice en multi-instrumentaliste. Ze werkte voor verschillende theatergezelschappen en maakte diverse voorstellingen die speelden op onder andere Festival Over het IJ, het Jonge Harten Festival en Wintersbinnen. Sinds 2013 is zij ook verbonden aan het Muziektheatergezelschap de Veenfabriek in Leiden.

Boekingen en info // info@maandacht.be // +32(0)16/204398
Co-productie met Literair Productiehuis Wintertuin uit Nijmegen

Agenda

(nog) geen voorstellingen bekend

Agenda archief

Datum
vr 7/06/13 20:30 Amsterdam De Brakke Grond Meer info
ma 17/02/14 20:30 Amsterdam De Brakke Grond Meer info
wo 12/03/14 20:00 Leuven 30CC - Wagehuys Meer info
Klik op de foto om te downloaden
Klik op de foto om te downloaden