Rick de Leeuw

Zonder omweg

Drie jaar na het opmerkelijke coveralbum 'De parels en de zwijnen' en vier jaar na zijn succesvolle comeback 'Beter als' is Rick de Leeuw met een nieuwe cd terug in de frontlinie van de Nederlandstalige muziek: Zonder omweg.

Vorig jaar verruilde Rick de Leeuw zijn loft in het centrum van Amsterdam voor het Belgische platteland. Een kleine stap voor de mensheid, een enorme sprong voor hem. Een rockzanger die het woelige nachtleven en de opwinding van de grootstad inruilt voor een bestaan tussen de koeien, de zware tractoren en de zweep van de seizoenen.

Geen glamour, geen spotlights, geen zachte landing, maar een frontale clash met de rauwe werkelijkheid. Die bruuske verandering heeft nu
geresulteerd in dit verrassend sterke 'Zonder omweg'. In samenwerking met onder anderen Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander linden schreef hij elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen.

Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg brengt hij deze songs naar de festivals deze zomer.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren), Ron Reuman (drums), Manu Huylebroeck (acc. gitaren)

Boekingen C° Maandacht // info@maandacht.be // +32(0)478/761524

Agenda

(nog) geen voorstellingen bekend

Agenda archief

Datum
wo 17/10/18 20:30 Tilburg (NL) Theater Tilburg +31 13 5432220
Klik op de foto om te downloaden