Antarctica: cool for kids!

Zo hoorde, voelde en zag je de Zuidpool nog nooit!

Wist je dat het ijs op Antarctica 4,5 kilometer dik is?
Dat de mond van een walvis zo groot is dat je er een kleine auto in kunt parkeren?
Dat het een Belg was die 100 jaar geleden als eerste op de Zuidpool overwinterde?
En waarom het geen goed idee is om de ijsbeer naar de Zuidpool te verplaatsen?

Cool for kids is een educatieve en sterk interactieve lezing van reisjournalist, schrijver en rasverteller Johan Lambrechts, over een werelddeel dat tot de verbeelding spreekt. De inhoud is gebaseerd op zijn Zuidpoolboeken ‘Antarctica’ en ‘De eerste winter op de Zuidpool’ en biedt naast een meeslepend en leerrijk verhaal ook prachtig beeldmateriaal (bijna 100 beelden in kleur en zwart/wit) van Hilde Vander Linden.
En uiteraard ontbreekt het gekwetter van de pinguin niet!

Zo hoorde, voelde en zag je de Zuidpool nog nooit!

Deze interactieve lezing met veel beelden kan het hele schooljaar door georganiseerd worden, omdat ze een link heeft met verschillende leergebieden/eindtermen zoals taal, muzische vorming, maar vooral Wereldoriëntatie.
Ze past ook perfect in het kader van milieuacties, klimaatacties, Dikke Truiendag, Earth Week, duurzaamheidsdagen, ... want ook de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel komen uitgebreid aan bod. Kortom: Johan Lambrechts toont je hoe belangrijk de Zuidpool is voor onze klimaattoekomst.

Een lovende reactie:
“Er is echt een wereld opengegaan voor mij en de kinderen. Door de sterke mix van enthousiast vertellen, beeld en geluid werd Antarctica een beetje zintuiglijk. De kinderen waren erg onder de indruk van de ontdekking door een 'echte' Belg en de avonturen van de Gerlache, maar ook je eigen ervaringen boeiden hen enorm. Het is mooi dat ze ook veel feiten onthielden en kunnen linken aan de leerstof van de klas. Het witte continent heeft hen geleerd dat het niet slecht is dat de mens niet overal baas is.”
(Tine Vergote en het vijfde leerjaar van de Vrije Centrumschool Roeselare)

Journalist Johan Lambrechts (°1967) begon op zijn zestiende te schrijven voor het tienermagazine Top en werd mediajournalist. Later werkte hij jarenlang voor televisie, onder meer als reportagemaker voor het programma Spoorloos. Nu schrijft hij boeken en maakt hij reportages, vooral over reizen en exploratie, voor magazines in België en Nederland. Samen met fotografe Hilde Vander Linden publiceerde hij de boeken ‘Antarctica – De Belgen op de pool’ (derde druk Sastrugi Books) en ‘De eerste winter op de Zuidpool’(tweede druk Wablieft/Manteau). Hij houdt enthousiast ontvangen belevingslezingen over dit onderwerp. Voor diverse reisorganisaties begeleidt hij reizen naar Antarctica, hij was er zelf al drie keer.

DOELGROEP: 10+
PUBLIEKSBEREIK: max. 100 lln. (gelieve dit te respecteren)
DUUR: +/- 100' inclusief pauze en vragenronde
SPEELPERIODE: heel schooljaar op maandag en vrijdag

Deze belevingslezing kan het hele schooljaar door georganiseerd worden, omdat ze een link heeft met verschillende leergebieden/eindtermen zoals taal, muzische vorming, maar vooral Wereldoriëntatie.
Ze past ook perfect in het kader van milieuacties, klimaatacties, Dikke Truiendag, Earth Week, ... want ook de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel komen uitgebreid aan bod.

Boekingen en info // info@maandacht.be // +32(0)16/204398

Agenda

(nog) geen voorstellingen bekend

Klik op de foto om te downloaden