Laïs

De taal kruipt waar zij niet gaan kan, zeker als deze taal in het bloed zit, zeker als het de taal betreft waarin men ooit geboren is.
Ongetwijfeld tot vreugde van velen, en in elk geval met frisse zin en grote geestdrift van hun kant, keren de drie dames van Laïs terug naar het Nederlands.
Meer bepaald zullen ze zich op hun zomertournee in de grote, veelzijdige wereld van de Vlaamse en de Nederlandse kleinkunst begeven en uit deze mateloze schat aan nummers hun eigen lievelingsliedjes selecteren om ze te delen met het publiek.
Liedjes uit andere tijden, die een meer of minder ver verleden doen herleven, liedjes die je zou kunnen omschrijven als klank geworden herinneringen, of gewoon die eenvoudigweg te goed zijn om niet zo vaak als mogelijk ten gehore te worden gebracht.

Liedjes van mensen die gelukkig nog onder ons zijn, zoals Boudewijn De Groot, Herman Van Veen en Willem Vermandere, maar ook van hen die we helaas moeten missen, zoals Zjef Van Uytsel en Luc De Vos.
Maar altijd liedjes die voorzien worden van die zo gesmaakte, geheel en al unieke en wonderbare Laïstoets…

Subtitel: 
Omhelst de kleinkunst

Boekingen C° Maandacht // info@maandacht.be // +32(0)478/761524

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

PIGBAG ARMY

PIGBAG was de naam van de discobar van Pascal Braeckman uit de jaren tachtig (Tomtesterom, Beste Vrienden, Wauters vs. Waes, … en ondanks de vier seizoenen meestal voorzien van een rode korte broek). Een discobar die Pascal ook deze zomer nieuw leven inblaast, maar dan live!

Hiervoor riep hij de hulp in van goede vrienden Jan Van Eyken (De Kreuners) en Axl Peleman (zanger, bassist). Een vrouw mocht echter niet ontbreken. Pascals oog viel op duizendpoot Eline De Munck, een klok van een stem, waarmee hij in het verleden reeds fijn samenwerkte.
Howie Dunham aka Buzz achter discobar Pigbag ging de uitdaging aan om de live-band in de juiste richting te dirigeren.

Zij vormen al een paar jaar een explosieve, negentig minuten durende, rollercoaster doorheen de muziek van de jaren ’90, van De La Soul tot The Red Hot Chili Peppers.
(Her)Beleef de jaren ’90 op een pittige en verrassende manier met PIGBAG!

Bezetting:

Jan Van Eyken: guitar & vocals
Axl Peleman: bass & vocals
Eline De Munck: vocals
Howie Dunham aka Buzz: beats & samples
Ron Reuman: drums
Roeland Vandemoortele: guitar & vocals
Mister ‘Pigbag' Pascal Braeckman: master of ceremonies

L&S Agency // info@LSagency.be // 011/67 17 01

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

Patrick Riguelle

Weinig steden zijn zoveel dingen tegelijk als Parijs, en op de koop toe is de Franse hoofdstad óók nog eens de enige echte muze van het befaamde, populaire Klaraprogramma 'La Vie Est Riguelle', elke zaterdagavond met een brede glimlach om de lippen te beluisteren tussen zes en acht.
Het chansonprogramma in kwestie wordt gepresenteerd door Patrick Riguelle en diens – naar zeggen van Riguelle zelf – ‘oudere zus’ Jan Hautekiet. Het is inmiddels toe aan zijn derde seizoen en drie seizoenen lang ‘elke zaterdag twee volle uren met Hautekiet in één kleine ruimte door willen brengen, getuigt van een onvoorwaardelijke liefde voor de medemens’volgens Patrick.
Parijs en de liefde dus, de liefde voor de medemens, maar uiteraard ook en vooral voor muziek.

Paris l’amour, neemt u mee op een avontuurlijke, emotierijke, melomane reis door ‘Gay Paree’ waarbij uw vertrouwde gids zich gewillig laat bijstaan op de zomerpodia door Chris Peeters en Thierry Plas op allerhande gitaren, Gwen Cresens op accordeon, Eva Hautekiet aan de piano en Sander Goethals op contrabas.
Veel aandacht zal ditmaal uitgaan naar de Grote Dames van het Franse lied: Patachou, Barbara, Juliette Gréco en Anne Sylvestre zullen zusterlijk en arm in arm met Trenet, Brel, Aznavour en Boris Vian staan te zingen. En wie er ook de stem verheft: altijd gaat het over, zingt men voor, kan het door, gebeurt het in en met… Parijs.

Subtitel: 
Paris - L'amour

Management en boekingen // Dirk Deckers // info@maandacht.be // +32(0)478/761524 // +32(0)16/204398

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

Eriksson Delcroix and Sun Sun Sun Orchestra

Na hun debuut ‘Forever’ uit 2014, de opvolger ‘Heart Of Its Mind’ uit 2016 en het een jaar later verschenen ‘Magic Marker Love’ voelen Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad van deze drie albums vormde, even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.

Want het was tijdens een uit de hand gelopen opnamesessie dat de band plots in een vreemde, aangename en bovenal zéér dansbare groove terechtkwam. Het spelplezier spatte van de snaren, de zon verdreef de schaduw en een driest plan was geboren.

Opgewekt stappen Eriksson en Delcroix nu uit het donker, zelfverzekerd verlaten ze hun natuurlijke omgeving, hun muzikale ‘comfortzone’. Nog altijd met één been in het Amerikaanse moeras, vastgezogen in de bluegrass, rockabilly en de cajun, maar het andere been in de zompige Belgische klei. Twee werelden, één verlangen voor volgende zomer: let’s dance!

Bezetting: Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix, Tim Coenen (gitaar), Alain Rylant (drums), Peter Pask (bas) Elko Bijweert (gitaar), Karl Eriksson (banjo).

Subtitel: 
EERIE SQUARE DANCES OF THE FUTURE

CONTACT
Management en boekingen // Dirk Deckers // info@maandacht.be // +32(0)478/761524 // +32(0)16/204398

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

Mira

In 2016 bracht Mira haar vierde album uit, ‚Plaats’. Het werd weer een typische Mira-plaat. Breekbaar én krachtig, soms speels en cabaretesk, altijd indringend en oprecht...tijd om ze deze festivalzomer op u los te laten.
Mira werd niet voor niets al bij de release van haar eerste plaat in Focus Knack vergeleken met Randy Newman. De bitterzoete melancholie in haar nummers en de balans tussen ironie en ontroering tekenen ook op deze plaat weer present. De muziek is nog steeds een patchwork van stijlen: een vleug pop, een scheut cabaret, een snuif kleinkunst, een streep jazz, duende à la Flamande;
Mira is veel, maar bovenal geheel zichzelf.

Mira’s eerste album, ‚IN DE DALUREN’, kwam uit in 2006. Ze had toen met single ‘IN DE FLEUR’ meteen een Vlaamse klassieker te pakken. Niet veel later volgde 'STUKKEN VAN MENSEN', dat met songs als ’GRENZEN’ en ’CHECKEN CHECKEN CHECKEN’ opnieuw een schot in de roos was.
Ook Mira’s derde album werd in de pers omschreven als "een collectie oerdegelijke songs", en bracht haar onder andere op Nekka Nacht 2012, waar ze hoge ogen gooide met een eigenzinnige cover van Willem Vermanderes ‘ONDERWEG’.

Steevast met de vinger aan de pols van de tijdsgeest, schrijft ze haar messcherpe, heldere teksten, vaak introspectief maar nooit navelstaarderig.
Of zoals De Morgen het al stelde: “een zangeres die iets te vertellen heeft.” Ook deze zomer!

Boekingen C° Maandacht // info@maandacht.be // +32(0)478/761524

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

Rick de Leeuw

Drie jaar na het opmerkelijke coveralbum 'De parels en de zwijnen' en vier jaar na zijn succesvolle comeback 'Beter als' is Rick de Leeuw met een nieuwe cd terug in de frontlinie van de Nederlandstalige muziek: Zonder omweg.

Vorig jaar verruilde Rick de Leeuw zijn loft in het centrum van Amsterdam voor het Belgische platteland. Een kleine stap voor de mensheid, een enorme sprong voor hem. Een rockzanger die het woelige nachtleven en de opwinding van de grootstad inruilt voor een bestaan tussen de koeien, de zware tractoren en de zweep van de seizoenen.

Geen glamour, geen spotlights, geen zachte landing, maar een frontale clash met de rauwe werkelijkheid. Die bruuske verandering heeft nu
geresulteerd in dit verrassend sterke 'Zonder omweg'. In samenwerking met onder anderen Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander linden schreef hij elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen.

Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg brengt hij deze songs naar de festivals deze zomer.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren), Ron Reuman (drums), Manu Huylebroeck (acc. gitaren)

Subtitel: 
Zonder omweg

Boekingen C° Maandacht // info@maandacht.be // +32(0)478/761524

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

The Skinny Genes

Het stond in de sterren geschreven: Wim Punk en Eva De Roovere zouden ooit samen op tournee gaan. ‘Vroeger heb ik nog op Eva gebabysit, dat doet iets met een mens,’ meldt Wim droog. ‘Inderdaad,’ voegt Eva daar fijntjes aan toe, ‘zoiets vergeet je niet.’

Wim is de rocker van de twee, frontman en songschrijver van The Wolf Banes. Zijn song 'As The Bottle Runs Dry' is tot vandaag een vaderlandse classic.

Eva De Roovere maakte naam als zangeres bij de legendarische folkgroep Kadril en brak door met het nog altijd onweerstaanbare 'Fantastig Toch'.

Ze delen een grote voorliefde voor country. Zij vooral vanwege de harmonieuze melodieën, hij vanwege de onderhuidse agressie die echte country tot échte country maakt.

Vervlogen liefdes en ongrijpbare verlangens bevolken het pad dat ze samen bewandelen. Dromend van vrijheid, gevangen in de harde ratrace van alledag. De muziek biedt de uitweg, het festivalpodium blijkt een vrijhaven, de ontsnapping is binnen handbereik zodra de gitaren zijn gestemd.

Niet alleen voor Wim en Eva, gelukkig ook voor ons.

Bezetting : Eva De Roovere, Wim Punk en vier koppige band.

Boekingen C° Maandacht // info@maandacht.be // +32(0)478/761524

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

AANBOD 2018-2019

Laïs - Midwinter Tales II
Rick de Leeuw - Zonder Omweg
Eriksson Delcroix - Eerie Square Dances Of The Future
The Skinny Genes (Eva De Roovere & Wim Punk)
Riguelle - On n’oublie rien, les chansons de Jacques Brel
Frivole Framboos - Wachten op Do Groot
Wim Opbrouck & Maandacht - TV-Tunes KNT revisited
Neil Young 50 jaar solo
Histrylogie - 1969, een halve eeuw Woodstock
Gène Bervoets & Fidelio Strijkkwartet - Boules de Berlin
Patrick Riguelle & Apollo Music Experience - The Juliet Letters

Boekingen C° Maandacht // info@maandacht.be // +32(0)478/761524

Toon op schoolvoorstellingen: 
Nee

Pagina's