In de Wolken over Poelkapelle

Ken je dat ook? Je kijkt naar de wolken en ze lijken je een verhaal te vertellen.
In de muziektheatervoorstelling 'In de Wolken over Poelkapelle' nemen ze je mee naar twee mensen en een petieterige schildpad. Drie hele verschillende wezens die met hun hoofd, hun grote en kleine zorgen en al hun dromen in de wolken zitten. Stiekem denken ze vanbinnen heel de tijd en heel veel aan elkaar. Maar om samen te komen moeten ze uit hun schild kruipen en ieder hun eerste stap durven zetten.

“…mevrouw, U heeft zo’n mooie voorkant, U heeft ook zo’n mooie achterkant, en daartussen zit vast een heleboel moois wat ik zo graag zou willen leren kennen…”

In de Wolken over Poelkapelle is een muzikale vertelling over: een leugentje om bestwil, de liefde, een schildpadnijptang, heel erg verlegen zijn met vanbinnen wel een woordenwaterval, een eenzame man, een werkende weduwe, een petieterige schildpad, dromen, naar de wolken staren en... over dat alles en iedereen een voor- en een achterkant heeft met daartussen soms een heleboel. En misschien vliegt er ook nog wel een schildpad door de lucht…

Chantal Acda (o.a. Isbells, 'Nu Nog Even Niet', Sleepingdog en True Bypass) laat zich inspireren door haar fascinatie voor wolken en het boek 'Ieorg Idur' van Roald Dahl. Ze werkt samen met een livetekenaar, een verteller en muzikanten: Krijn Hermans, Stefan Huber en Jeroen Erosie.

In de wolken over Poelkapelle is een productie van Literanders en werd speciaal in het leven geroepen voor het Rode Hond festival in Leuven. Het werd zo enthousiast onthaald dat Maandacht er graag nog vele kinderen mee in de wolken brengt.

Voor iedereen vanaf 7 jaar.

In de wolken over Poelkapelle past perfect in Jeugdboekenweek 2015 met als thema Humor! (Jeugdboekenweek 2015 vindt plaats van 14 tot 29 maart)

Boekingen en info // info@maandacht.be // +32(0)16/204398

Agenda

(nog) geen voorstellingen bekend

Klik op de foto om te downloaden