Archief

Hier vind je de projecten die uit Maandacht ontsproten, menigen hebben bekoord, door velen worden onthouden, maar enkel nog kunnen worden opgeroepen in uw herinnering of door hieronder te klikken...

KIJK EN LUISTER - Michiel Hendryckx & The Dark Rumours

Ron Reuman verleidde Michiel tot een avond ‘foto-theater’, omlijst met muziek die hem nauw aan het hart ligt. Michiel toont, vertelt en motiveert beelden, hij laat u binnenkijken in zijn donkerste kamer.
‘The Dark Rumours’ maken eigenzinnige interpretaties van muziek die door de jaren heen aan Michiel zijn blijven plakken, een beeld bij hem opriepen, of er gewoonweg ‘natuurlijk’ bij horen. meer over Kijk en Luister)

COUNTRY LADIES - A TRIBUTE

Er zijn niet alleen parels van countrynummers geschreven, ze werden vaak ook gebracht door parels van stemmen: Dolly Parton, Emmylou Harris, Alison Krauss, Gillian Welch en vele anderen. Tine Reymer, Eva De Roovere (in 2011 Jackobond), Nathalie Delcroix en hun cowboys maakten u wegwijs in hun ontelbare hits en zorgden voor de nodige porties nostalgie. (meer over Country Ladies - A Tribute)

TV-TUNES KN2

Waar we in deel een - TV-tunes K.N.T. - met onze duim-in-de-mond, wegkruipend in een blauwe flanellen pyjama, genoten van de tunes uit onze prille kindertijd... mochten we nu al wat later opblijven en werden we, met een zakje chips in de hand, teruggekatapulteerd naar onze puberjaren.
(Bezoek de website)

SCHREEUW HET UIT

Ziekenzorg CM realiseerde, in samenwerking met Maandacht, het liedjesprogramma 'Schreeuw het uit'. In 'Schreeuw het uit' zongen chronisch zieke mensen hun verhaal en brachten zij eigen nummers en covers, maar allemaal met als thema ziek-zijn, pijn, onmacht, verlies maar ook over kracht, heling, humor, hoop en troost.
(Bezoek de website)

HISTRYLOGIE

Dit was oorspronkelijk een drieluik over de geschiedenis van de Jazz, Soul en Singer-songwriters met een hele bende begaafde muzikanten (waaronder Axl Peleman, Jean Blaute, Jan Hautekiet, Guy Swinnen,...). Ondertussen uitgebreid met 'One Hit Wonders' met oa. Zaki.
Educatie en amusement in een avond vervat!
(Bezoek de website)

VERSLAG VANIETS

Maandacht haalde zijn inspiratie voor de volgende tentoonstelling uit de huidige tv-cultuur: de vorm van het nieuws, hoe het gebracht wordt wint aan belang t.o.v. de inhoud. Al op gelet? Altijd is er een reporter ter plaatse... ook al gebeurt er helemaal niets!.
(Bezoek de website)

BUB DE BADEEND

Na een lange wandeling door heel Vlaanderen was Bub dringend toe aan rusten Ze vond een prachtig plekje aan de oever van de Dijle.
(Bezoek de website)

TRIO COMISO - VOUS PERMETTEZ-MONSIEUR ?

Dit project liep twee seizoenen, met pijn in het hart geven we de liedjes terug. Merci Adamo!

ZINGERZONG

Twee seizoenen langs scholen met een ode aan onze helden : de singer-songwriters.
het was zeer aangename ervaring.

TV-TUNES K.N.T

Deze duik in de vroegste jeugdherinneringen, bracht bij velen het kind terug naar boven. Zowel bij de mensen op, als naast het podium ! Maar helaas : TV-Tunes K.N.T. stopt ermee, knip, knap, knee !
(Bezoek de website)

DE GEWEIDE BADKUIP

Twee seizoenen lang kon u in de culturele centra doorheen het land deze installatie bezoeken, die u deed kennismaken met een stukje Vlaams surrealisme: de badkuip in de wei.
(Bezoek de website)

THE FUNDAMENTALS

Een zeer fijne ervaring die ons en velen voor altijd zal bijblijven.
Dank u Miss Rory, Rudi James, R. Lee & Tom Jack !
(Bezoek de website)

JUMBALAYA

Dit project liep twee seizoenen, en hebben we momenteel met pijn in onze sherrifster afgerond. De country-ervaring heeft ons verrijkt !